Gépi gyepszőnyeg leterítés

Nagyobb felületek - sportpályák, szabadidőközpontok,termálfürdők… stb. pázsit-felületeinek kialakítását vállaljuk nagy tekercses gyepszőnyeggel, (15-20 m2), saját gépi leterítéssel, előkészített talajra.

Kérjen ajánlatot

Gépi vetés

Nagyobb felületek - sportpályák, szabadidőközpontok, termálfürdők… stb. pázsit-felületeinek gépi vetéssel való kialakítását vállaljuk a legkorszerűbb fűmagvetőgépekkel, gyorsan, rendkívül egyenletes keléssel, eloszlással, valamint az Augsberger gyepszőnyeghez hasonló minőségű zöldfelületek létrehozásának garanciájával. Magas minőségi igényű pázsitfelületeknél a kisebb fűmagfelhasználás miatt a gépi fűmagvetés szinte ingyen van.

Kérjen ajánlatot

Labdarúgó pálya vetés és felújítás


Sajnos a gyep a legnagyobb gondosság mellett is a leromlás jelei mutatkoznak; színehagyottság, gyomosodás, foltosodás, hamarosan megjelennek a kopasz foltok és az azt követő években a helyzet csak súlyosbodik, ameddig végbe nem megy a gyep teljes pusztulása. A gyep élettartamát a gyep szakszerű gondozása és tápanyagozása jelentősen meg tudja hosszabbítani. A gyepgondozás célja tulajdonképpen éppen ez. A gyep leromlásakor azonban más kihívásokkal is szembe kell nézni, a föld a használat során tömörödhet, a talaj kémhatása megváltozhat, a szerkezete oly módon kiüresedhet (kimosódhat), hogy szerkezete is összeomolhat. Levegő és víz átjárhatósága oly mértékben romolhat, hogy a kényesebb fűfajok kihalnak, helyüket vadfüvek vagy a moha foglalják el. Ilyen eseten a gyepfelület gyeplazítóval, lyuggatóval való mechanikus megmunkálása mellett homokszórással "újraöltöztethető", felülvethető, a hiányzó nemes füvek pótolhatók. A különböző gyepápolási technológiák szakszerű és tervezett alkalmazása mellett a gyep megifjításával a telepítéskori állapotot közelítő státusz érhető el.

Talajszellőztetés

Verti-Drain 7521-es talajszellőztetővel, 210 cm-es munkaszélességben, 25-30 cm mélységeben, 25 mm átm. tüskékkel a gép meglyukasztja, és meglazítja a talajt. A gép munkájának eredményeként az átlazított gyephordozó réteg a homokszórással kombináltan tartósan javítja a tömörödött talajú pályák vízgazdálkodását, áteresztőképességét, tápanyag-gazdálkodását, és légcseréjét.

Gyepszellőztetés

Brouwer Verticut szellőztetővel, 3 m munkaszélességben meghasogatjuk a gyepet, illetve a talaj felső rétegét. A függőleges szellőztető kések megtisztítják a gyepet, eltávolítják az elhalt növényi maradványokat, és erős gyomirtó hatással is számolhatunk. A pázsit fejlődésére gyakorolt pozitív hatás a tápanyagok, a víz, és a levegő könnyebb gyökerekhez jutása miatt érvényesül.

Homokszórás

Redexim Rink homokszóróval, 7-8 mm rétegvastagságban , 0,5/2 –es agyag-, és mész- mentes homokkal, ami a talajszellőztetéssel együtt elvégezve a gyephordozó réteg fizikai tulajdonságait, ezáltal a sportgyep gyökérzónájának életfeltételeit tartósan javítja. Felülvetésnél borítást ad a csírázó magok számára.