Miért jó befektetés az Augsberger gyepszőnyeg?

A gyepszőnyegezés az egyetlen megoldás, amellyel a poros udvarra néhány óra alatt üde, zöld pázsitot varázsolhatunk, amely sokáig kertünk dísze marad és ingatlanunk értékét is növeli.

A 3-4 fűfaj 11-13 fajtájából növekedő gyepszőnyeg-kezdeményt 14-18 hónapig a legjobb körülmények között gondozzunk, amíg látványra széppé, dússág fejlődik és a gyökérzete annyira megerősödik, hogy jól viselje a gépesített felvágást, összetekerést, szállítást és leterítést. Így lesz a gyepszőnyegből élő, üde, zöld, tömött és erős gyökerű pázsit.

A „fűiskolában” termelt gyepszőnyeget a földlabdás cserjékhez vagy fákhoz lehetne hasonlítani. A faiskolai nevelés során olyan erős földlabdát képeznek, hogy a fa vagy cserje utána új helyén garantáltan megeredjen. A földlabdás növények vásárlása ma már széles körben elterjedt, és egyre többen ismerik fel a gyepszőnyeg hasonló előnyeit. A gyepszőnyeg telepítés lépéseit betartva az Ön kertjében is akár néhány óra alatt magas minőségű pázsit kerülhet.

Az 1989-ben indult első magyar fűiskola, az Augsberger Gyepszőnyeg Kft. az elmúlt közel 25 év tapasztalatára, a több ezer kertet megépítő partnerhálózat visszajelzéseire alapozva, sorozatos fejlesztésekkel, fajtakísérletekkel és technológiai előrelépésekkel biztosítja, hogy az Ön kertjébe csak magas használati értékű, minőségi és tartós gyepszőnyeget fektetünk.


Milyen előnye van még a gyepszőnyegnek?

A látványos gyorsasággal készülő pázsit ideális környezetet nyújt játékhoz, sporthoz vagy grillezéshez is. A szilárd burkolatokkal szemben – amelyek porosítanak és visszasugározzák az elraktározott hőt – a friss, zöld gyep leköti a port, a nyári kánikulában hűti és oxigénnel dúsítja a levegőt, miközben tompítja a zajokat, természetessé, kellemesebbé és élhetőbbé teszi környezetünket.

A gyönyörű pázsit legnagyobb ellensége a vakond, amely ellen hatékony védekezés lehet a vakondháló fektetése. Gyepszőnyegezésnél a vakondhálót gyorsan és nehézségek nélkül, közvetlenül az előkészített talajra fektetjük, majd erre kerül a gyepszőnyeg. Biztosak lehetünk benne, hogy a háló fölötti vékony rétegben a vakond nem talál magának életteret.

Vakondháló fektetése füvesítésnél nem kivitelezhető, mert nem lehet a vakondhálót füvesítés előtt letenni, majd a talajt úgy egyengetni, hogy a szerszámok ne akadjanak folyton a hálóba.

Játék és Sport
Gyepszőnyegek

Tulajdonságai:

 • Angol perje ( Lolium perenne), Réti perje ( Poa pratensis ), és Vörös csenkesz ( Festuca rubra ssp.) legkorszerűbb fajtáinak keverékéből termesztett gyepszőnyeg,
 • szép, szőnyegszerűen tömött állomány,
 • garantált gyommentesség,
 • jó terhelhetőség,
 • magas ellenállóképesség,
 • gyors regenerálódás,
 • gyorsan és könnyen leteríthető.
 • Technikai adatok
  Méret: 40 cm x 250 cm
  Súly: 20-23 kg
  Talajvastagság: 2 cm

  Kinek ajánljuk?

  Kiváló választás családi házak kertjébe játékra, sportra használt gyepként, vagy reprezentatív kertekbe, ligetes, félárnyékos parkokba. Rendeljen most Augsberger gyepszőnyeget és az előkészítési munkálatokhoz önköltségi áron kézi gyepfelvágó gépet biztosítunk, amellyel 100 nm-es területet 2-3 óra alatt készíthet elő, amely rotációs kapával 2-3 napot venne igénybe.

  Kérjen ajánlatot

  Sport és Stadion
  Gyepszőnyegek

  Tulajdonságai:

 • magas értékű speciális gyepszőnyeg, kifejezetten a rendkívüli igénybevételre nemesített Réti perje és Angol perje fajtákból,
 • élénkzöld levélszín,
 • dús hajtásrendszer,
 • garantált gyommentesség,
 • átlagon felüli teherbírás,
 • mérsékelt növekedés,
 • gyors megújuló képesség a réti perje dominanciának köszönhetően,
 • kiemelkedően hosszú élettartam,
 • magas gyomelnyomó-képesség.
 • Technikai adatok
  Méret: 40 cm x 250 cm
  Súly: 20-23 kg
  Talajvastagság: 2 cm

  Kinek ajánljuk?

  Az Augsberger sport és stadion gyepszőnyeg kiválóan alkalmas stadionok, sportpályák, rendszeresen használt kertek füvesítésére.

  Kérjen ajánlatot

  Mediterrán
  Gyepszőnyegek

  Tulajdonságai:

 • mélyzöld szín,
 • természetes és egészséges levélzet,
 • garantált gyommentesség,
 • alacsony vízigény, a mélyrehatoló gyökérzetnek köszönhetően,
 • ellenálló és jó teherbírású, erős lombozat,
 • kimagasló betegségekkel szembeni ellenállás.
 • Technikai adatok
  Méret: 40 cm x 250 cm
  Súly: 20-23 kg
  Talajvastagság: 2 cm

  Kinek ajánljuk?

  A mediterrán gyepszőnyeg kiváló, életerős gyepszőnyeg, amely jó választás családi házak és hétvégi házak kertjébe, parkokba, strandok és kempingek zöldfelületére.

  Kérjen ajánlatot

  Fűmagkeverékek

  Talán Ön sem gondolta volna, de a megfelelő fűmag kiválasztása alapos átgondolást igényel. A fűmag keverék kiválasztásakor mindig vegye figyelembe a leendő zöld felület célját és használatát. Új fű telepítésénél a legjelentősebb kérdés, hogy mit kell a pázsitfelületnek tudnia. Sportolásra szeretnénk használni, díszpázsit szerepet tölt be egy lakóparkban, esetleg gyerekek játszóterülete lesz. Mindezek alapján rendezzük a talajszerkezetet, végezzük el a talaj előkészítést, válasszuk ki a fűmag keveréket és végezzük az ápolási munkákat. A fűmag keverék, az előkészítés és a későbbiekben az ápolás szorosan összefügg. Nem elég például egy szép díszpázsit eléréséhez egy csúcsminőségű fűmag keverék elvetése, ha utána az ápolás színvonala nem haladja meg egy extenzív parknál megszokott intenzitást.

  Miért alkalmazzunk fűmag keveréket?

  Pázsitcélú használatra alkalmas fűfajok száma korlátozott. A legfontosabb kritérium a minél magasabb ellenálló képesség, a rendszeres rövidre nyírás és a betegségek elleni védekező képesség. A különböző fűmagfajtáknak vagy mélyen elhelyezkedő vegetációs pontjuk van (például: Lolium perenne) vagy földalatti tarackokat képeznek (például: Poa pratensis). A földalatti tarackok nagyfokú regenerálódó képességgel is felruházzák ezeket a fajokat. A monokultúrába vetett egyetlen fűmag faj, csak a neki kedvező viszonyok között ad szép felületet. Többnyire azonban a betegségekre sokkal érzékenyebb, kiemelkedően ápolás igényes lesz, és környezetet terhelő növényvédő szerek alkalmazását teszi szükségessé. Az egymással jól társítható különböző fűfajok és fajták felhasználásával a környezeti hatásokat sokkal jobban elviselő pázsitot kapunk. Egy pázsit hagyományosan maximum három-négy fűfajtából áll. Az összetettebb úgynevezett "biztonsági keverékeknek" csak nagy felületen, erősen változó körülmények között van értelme, mert különben az alkalmasabb fajták százalékos mennyisége túlságosan alacsony lesz. A jó keverékek több fajtát tartalmaznak ugyanazon fajokból, ezáltal a pázsit különböző viszonyokhoz való adaptálódó képessége javul. Ugyanaz a fűmag keverék nem nyújtja ugyanazt a minőségű állományt különböző környezeti feltételek mellett. Az egyes fűmag komponensek kiválasztását a következő szempontok alapján végezzük: használat (dísz- vagy sport), talajtípus (homokos/vízáteresztő vagy kötött/víztartó), klíma, a tervezett tápanyag utánpótlás és ápolási intenzitás valamint a nyírás magassága. A százalékos arányokat pedig az egyes fűmag fajok csírázási erélyének, tarackképző képességének és kiszorító képességének függvényében határozzuk meg.

  Pázsit típusa:
  Összetétel:
  Tulajdonságok:
  Golf és nagyon finom szálú díszpázsit
  Agrostis stolonifera
  Agrostis capillaris
  Festuca rubra ssp.
  Alacsony terhelhetőség, nagyon dús, finom szálú, igen magas ápolásigény
  Sport pázsit, erősen igénybe vett felületek
  Lolium perenne
  Poa pratensis
  Festuca arundinacea
  igen magas terhelhetőség, jó regenerálódó képesség, magas ápolásigény
  Erőteljesebb díszpázsitok, játszó felületek
  Lolium perenne
  Poa pratensis
  Festuca rubra ssp.
  közepes terhelhetőség, dús, erőteljes, közepes fenntartás igény
  Lakótelepek, nyílt zöldfelületek
  Festuca rubra ssp.
  Lolium perenne
  Poa pratensis
  gyenge közepes terhelhetőség, jó alkalmazkodóképesség, mérsékelt ápolásigény
  Virágos pázsitok, extenzív pázsitok, rézsűk
  Lolium perenne
  Festuca ssp.
  Bellis sp. , Trifolium...
  kis terhelhetőség, sokszínű, kis ápolásigény

  A megfelelő fűmag mennyiség

  Túl alacsony fűmag mennyiség késlelteti a talajtakarást és ezáltal erős gyomosodáshoz vezet, lejtős fekvésben pedig eróziót okozhat. A túlságosan magas vetőmag mennyiség következtében az egyes növények túl sűrűn helyezkednek el, így kölcsönösen zavarják egymást. A fűmag optimális vetési mennyisége a gyakorlatban általában 40 000-60 000 mag/ nm között van. Ez az egyes fajták ezermag tömegéből a különböző arányoknak megfelelő különböző vetőmag mennyiségeket eredményez.

  A fűmag vetés ideje

  A legmegfelelőbb időszak a pázsit telepítésére és a rendezési munkákra március vége és május vége között, illetve augusztus közepe és október közepe között van. Ilyenkor az időjárás a legmegfelelőbb feltételeket biztosítja a pázsit növekedési igényének szempontjából. A nyári vetés nagyon gyakran nagy forróságban történik és ennek megfelelően igen intenzíven kell öntözni. Ehhez járul még a különböző meleg igényes gyom-fűfajok nagy gyomosítási veszélye. Gyorsabb fejlődésű sport felületeket enyhébb régiókban november elejéig is telepíthetünk.

  Augsberger fűmagkeverékek - Árlista

  Név
  Fűmagkeverék arányok
  Tulajdonságok
  Vetőmag-
  szükséglet / m2
  Kiszerelés
  Ár/kg

  Viszont-
  eladók
  részére,
  100 kg
  felett
  Bruttó ár / kg

  Végfel-használók
  részére
  Stadion Sport
  25% P.prat.- Brooklawn,
  15% P. prat.- Julius,
  30% L. per.- Conrad 1
  30% L.per.-Romeo
  A legkorszerűbb fajtáknak, és az összetételnek köszönhetően igen magas teherbírású, intenzív hajtásképzésű , nagyon gyorsan regenerálódó sportpázsitot kapunk, mely élénk zöld színével, és kitűnő teljesítményével a legmagasabb igényű felületeken is kiválóan bizonyított.
  2,5 dkg/m2
  10 kg/zsák
   1890.-
  Ft/kg+áfa

  Bruttó ár:
  2400.-Ft
  2760 Ft/kg
  Sport / Játék
  30% L.per.- Conrad 1
  20% l.per.- Romeo
  20% P. prat.- Brooklawn
  15% F.r.c.- Musica
  15% F.r.t.- Mocassin
  Kifejezetten családi ház kertek , játszóterek nagy teherbírású, sok oldalúan használható, terhelhető, de ugyanakkor igen szép megjelenésű , sötétzöld, igényes pázsitkeveréke.
  3,8 dkg/m2
  10 kg/zsák
    990.-
  Ft/kg+áfa

  Bruttó ár:
  1258.-Ft
  1390 Ft/kg
  Liget / Díszpázsit
  20% L.per.- Conrad 1
  10% P.prat.- Brooklawn
  20% F.r.r.- Bach
  20% F.r.t.- Mocassin
  20% F.r.c.- Musica
  10% F.o.- Ridu
  A változatos fajösszetételnek köszönhetően nagyon jó alkalmazkodó-képességű keverék. Elegáns megjelenésű a finomszálú, tömött levélzetnek köszönhetően. Jól érzi magát napsütötte felületeken, de nagyon szépen fejlődik a kert, park árnyékosabb szegleteiben is. Az angolperjének köszönhetően kedvező fejlődési ütem jellemzi, ápolás igénye közepes.
  3,9 dkg/m2
  10 kg/zsák
    990.-
  Ft/kg+áfa

  Bruttó ár:
  1258.-Ft
  1390 Ft/kg
  Mediterrán
  40% F. ar.- Starlett
  40% F. ar. Tomahawk
  20 % P. prat.- Brooklawn
  Nádképű csenkesz domináns jó teherbírású, szárazságtűrő keverék.Sötétzöld, az átlagosnál szélesebb, erős, ellenálló levelek jellemzik. Árnyékos, és extenzív viszonyokat jól tolerálja.
  4,8 dkg/m2
  10 kg/zsák
    880.-
  Ft/kg+áfa

  Bruttó ár:
  1118.-Ft
  1360 Ft/kg
  Rézsű / Töltés
  40% F. r.r.- Bach
  40% L. per.- Taya
  20% L. m.- Lirita
  Rendkívül gyors kezdeti fejlődést nyújtva gyorsan megköti a talajt, és zölddé varázsolja a felületet. Extenzív viszonyok között is érvényesülő fajták alkotják.
  4,6 dkg/m2
  25 kg/zsák
    690.-
  Ft/kg+áfa

  Bruttó ár:
  876.-Ft
  927 Ft/kg

  Eredményeink számokban

  m2 fűterület

  hektár telepített pázsit

  elégedett vásárló

  munkatárs